Webdevelopment

Webdevelopment houdt verschillende mogelijkheden in. Zo kan een systeem voor u ontworpen worden op maat, van eenvoudige webtoepassingen tot uitgebreide managementsystemen of functionaliteiten of zelfs een op maat gemaakt CMS. Maar uiteraard kan in vele gevallen ook gebruik gemaakt worden van reeds bestaande toepassingen die dan al dan niet na de installatie aan uw wensen of noden worden aangepast.

Integratie van CMS'sen (ervaring met o.a. Drupal, Silverstripe, Joomla, WPS, ...)

Hebt u een statische website, en wil u die dynamisch maken ? Dat wil zeggen: nu moet u elke keer via uw webmaster of internetbedrijf om wijzigingen aan te brengen in een tekst, andere foto's op te laden, etc, en u wil dat graag zelf kunnen ? We kunnen voor u, op basis van uw behoeften, een pakket voorstellen. De meeste van de pakketten waarmee we werken zijn open source, wat wil zeggen dat u niet betaalt voor de softwaren, enkel voor de installatie, het aanpassen aan uw behoeften of het integreren van uw bestaande site.

Een CMS is een Content Management System, wat wil zeggen dat de content (de inhoud van uw webite) erdoor beheerd wordt. De meeste van de systemen op de markt trachten zo goed mogelijk te scoren op vlak van usability in hun opmaak, waardoor er weinig kennis nodig is om zelf uw website te gaan beheren. Alle open source systemen laten ook toe om op maat gemaakte modules te laten ontwerpen zodat u niet enkel moet afgaan op wat een bepaald pakket kan om te beslissen of u ervoor kiest of niet. Natuurlijk is webdevelopment geen gratis aangelegenheid; op maat gemaakte modules vergen programmatie, maar juist door de basiskeuze van uw CMS juist te maken kan die programmatie tot een minimum beperkt worden.

Samen met u overlopen we wat de beste keuze is in uw specifieke situatie, op basis van de noden van uw site, uw kennis of bereidheid tot leren, gewenste lay-out, en niet in het minst de eventuele uitbreidingen die u voorziet in de toekomst. Nu al rekening daarmee houden vermijdt latere zware kosten omdat u door een nieuwe uitbreiding helemaal van CMS zou moeten veranderen of heel veel development nodig heeft omdat een bepaalde module niet voorzien is in het gebruikte systeem.

De reden waarom we niet met één enkel systeem werken, is omdat elke website een unieke probleemstelling is, gecombineerd met vragen als wat uw kennis is, of de kennis van degene die de website zal onderhouden, wat de toekomstperspectieven zijn, de noden nu, enzovoort. De oplossing met de meeste mogelijkheden is vaak ook de moeilijkste om te beheren, waardoor het soms zelfs beter is om een op maat gemaakt mini-CMS aan te maken, waarin enkel dat wat u wenst te kunnen wijzigen aanwezig is, zodat u zeker geen fouten kan maken. Ook dat kunnen we voor u voorzien in onze webdevelopment dienst. En uiteraard kan u ook het grafische ontwerp van uw website door ons laten (her)tekenen.

Creatie van op maat gemaakte modules

Is er een keuze gemaakt voor het CMS, of heeft u een (statische) website en wil u gewoon een bepaalde dienst aanbieden op uw website die enige programmatie vereist ? Wij programmeren in javascript, PHP, Smarty, DHTML, Ajax, Actionscript in Flash, zodat we u steeds een gepaste oplossing kunnen bieden om uw website aantrekkelijker te maken, of een bepaalde dienst of module te voorzien. Mogelijkheden zijn onder andere dynamische Flash onderdelen (Flash die informatie haalt uit een database, uit gebruikersgegevens, een fotogalerij etc), een kalender, uw Google Calendar op uw site, inschrijfmodules voor nieuwsbrieven, dynamisch aangemaakte kortingsbonnen, en ga zo maar door.

Integratie van bestaande scripts en creatie van nieuwe

Modules zijn theoretisch gezien 'grotere' programma's, scripts zijn kleine stukjes programmacode die uw site verfraaien. Tegenwoordig echter, door gebruik te maken van object geöriënteerde programmatietechnieken, omvatten modules vaak veel minder code dan scripts. Vroeger was het eenvoudig zelf hier en daar een scriptje tussen de HTML te plakken om de website een fraaiere look te geven, maar tegenwoordig zijn er scripts die ettelijke duizenden regels code bevatten. Ze integreren in uw website is dan ook vaak niet voor de hand liggend meer, ook als u het vroeger zelf kon. Wij kunnen u helpen een bepaald script toe te passen op uw bestaande site, te integreren in uw eigen CMS, of er een voor u op maat te ontwerpen.

Uitgebreide kennis van en ervaring met (X)HTML, CSS, javascript, Flash, Actionscript, W3C-normen, PHP, Smarty, MySQL, usability, accessibility, ...

Development nodig ? Vraag vrijblijvend meer informatie.