SEA: Search Engine Advertising (Zoekmachine Advertentie Campagnes)

Tags:

SEA: advies bij, of management van het aankopen van zoekwoorden en -termen (Search Engine Advertising)

SEA, Search Engine Advertising, heeft betrekking op de links die boven en rechts van de 'organische' zoekresultaten op Google getoond worden. Anders dan bij SEO, hebben die links geen betrekking op hoe uw website opgebouwd is, maar hoeveel u wil betalen (per zoekwoord, per click, per dag, per maand, etc) om eventuele bezoekers naar uw website te lokken. Een click (dus iemand die naar uw website surft via de betalende link) kan van enkele eurocenten tot enkele euros kosten, afhankelijk van de andere bieders op dat betreffende zoekwoord.

Uw campagne kan u opdelen naar regio, zelfs leeftijdscategoriën, en of u in de gewone zoekresultaten reclame wil maken of aan 'content targeting' wil doen; u maakt reclame op de ruimtes die websites daarvoor beschikbaar stellen, en automatisch wordt uw advertentie (uw link) enkel geplaatst op die pagina's die verband houden met uw zoekwoord.

Budgetten voor SEA kunnen heel uitgebreid zijn (grote bedrijven geven er tienduizenden euros per maand aan uit), maar kunnen ook voor een eenmanszaak heel beperkt gehouden worden; u kan namelijk een bovengrens stellen aan het budget dat u per dag of per maand wil uitgeven. Is dat net genoeg om 1 enkele bezoeker naar uw website te lokken, is de kans natuurlijk kleiner dat u meer klanten werft op die manier, maar het is praktisch mogelijk. Waarmee we willen aantonen dat voor elk budget een SEA-strategie uit te werken valt. Uiteraard kan u die best met de juiste informatie aanvatten; het heeft immers geen zin te betalen voor veel bezoekers die uiteindelijk toch geen interesse hebben in de content die op uw site te zien is.

 

Graag meer informatie ?